16/1/12

Τρόϊκα/γσεε/αδεδυ/σεβ: Να περάσει ο ιδιωτικός τομέψ παρακαλώ!

Mειώσεις μισθών με τέσσερις κινήσεις

 Κουλουράκια, αβρότητες, χαχαχά και χαχαχού, να και κάτι...κοινωνικοί εταίροι που σίγουρα παίζανε...σφαλιάρες στον στρατό.

Χαρούλες ο εργατοπατεροκοπρίτης του κυβερνητικοσυνδικαλιστοκογαβγάβ της πασκε/γσεε, Παναγόπουλος, σίγουρα σε ένα ολιγόλεπτο διάλειμμα της...αιματηρής μάχης που δίνει για την νίκη του...ιστορικού υλισμού. Καλά περνάνε, παρόλη την...ταξική βία, και τα άλλα παιδιά, σεβ και αδεδύ και το κακό συναπάντημα που λέει ο λόγος. Και γιατί να μη περνάνε;

Έρχεται σήμερα η τρόϊκα πάλι και πρέπει να την "κατευοδώσουν" με κάτι ψωρομειωσούλες των μισθών των κλαδικών συμβάσεων. Όχι τίποτα δραματικά πράγματα, να έτσι ένα ελαφρό κουρεματάκι για...καθάρισμα του σβέρκου και γύρω απ΄τ΄αφτιά. 

Μη φοβουσούσαστε αγαπητοί μικρομεσαίοι, τώνε μεσαιομεγάλωνε τα μιστά θα περικόψουμε δια την σωτηρίαν όλων των εμπλεκομένων και δια τον θρίαμβον της ανταγωνιστικότητας που θα είχε η ελληνική οικονομία, αν υπήρχε οικονομία, μας τιτιβίζει από τις επάλξεις του...άπαρτου κάστρου της η εργατομάνα γεσεέ.

Να "συγυρίσουνε" τον ιδιωτικός τομέψ, θέλουνε αυτή τη φορά οι αξιαγάπητες κοινωνικές εταίρες και ανάθεμα σ΄εκείνον τον μορφωμένο που εμπνεύστηκε αυτόν τον χαρακτηρισμό και πήγε χαράμι το αυθεντικό λαϊκό "πουτάνες της πιάτσας" που ίσχυε μέχρι τότε. Ακούστε διαδρομή η σωτηρία, να δείτε πως γίνονται οι διαδρομές στα τέσσερα:

--Πλαφόν sε 13ο και 14ο μισθό. Τι πα να πει πλαφόν; Ότι σου μασάει ο καθίκης όλα όσα υπερβαίνουν τα 1.500 ευρώ στο δώρο Χριστουγέννων και όλα όσα είναι πάνω από 750 ευρά από τα δώρα Πάσχα και Αδείας. Αυτό το λένε πλαφόν, άλλο λένε ληστεία, μη τα μπερδέψετε.

--Αύξηση της ελαστικής, πλαστικής, καουτσουκικής, σελοφανικής, μουσαμαδικής και όλων των άλλων ευέλικτων, ευκίνητων, ευάρεων και ευκοίλιων μορφών εργασίας, που εκπληρούν όλες τις προϋποθέσεις για να έχει το αφεντικό τον βούρδουλα στο χέρι και ο εργαζόμενος τον πούλο.

--Αυξήσεις και ωριμάνσεις είπατε; Ξεχάστε τις! Τέρμα οι νωπές, τέρμα οι ελαφρά παγωμένες, κατάψυξη στους 5 μείον, κόκκαλο! Τι, τις προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας; Ποιά; Η Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας; Χαχαχαχαχαχαχαχα! Αυτή, που λέει ο Παναγόπουλος, ότι είναι "αδιαπραγμάτευτη"; Χαχαχαχαχαχαχα!

--Στρώσιμο στις κουφάλες τις κλαδικές συμβάσεις, όταν αυτές...κουνιούνται στην εθνική συλλογική σύμβαση εργασίας. Δελαδής, είναι μάγκας και μπρατσωμένος ο κλάδος και κονομάει παραπάνω από ότι προβλέπει η εθνική συλλογική, ε να του κόψουμε την μαγκιά! Τόση σωτηρία δηλαδή!

--Μείωση του κατώτερου μισθού των 751 ευρώ. Τόχει αμανάτι η τρόϊκα, να σώσει κάθε έναν που αναγκάζεται να κερδίζει πάνω από 751 ευρώ το μήνα. Πολλά, λέει, τι πολλά, χρήμα με τη σέσουλα λέμε εμείς. Μάγκες, αν δεν επενέβει ο...Παναγόπουλος, την κάτσαμε! 

Ξύπνα μαλάκα!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου