26/1/12

Αν η απάντηση της κοινωνίας μας είναι ο Σαμαράς και ο Κουβέλης, τότε ποιά ήταν η ερώτηση;

... ΧΙΛΙΕΣ ΛΕΞΕΙΣ

thumb

 (Σκίτσο από Το Ποντίκι)

Τι να πεις; Χιλιάδες πρώην υπερήφανων συμπατριωτών μας αφήνουν μπροστά στην λαίλαπα της ανέχειας να πέσει και το τελευταίο φύλλο συκής και ποδοπατούν αλλήλους στο Σύνταγμα γιά δυό κιλά πατάτες, λίγο σπανακάκι και καροτάκια Βοιωτίας. Τζάμπα, η μαγική λέξη, το σύνθημα, σωτηρία της χώρας και τα δικομματικά μυαλά στα κάγκελα, το παρασύνθημα...

Υπουργοί που ψηφίζουν νόμους χωρίς να μπούνε στον κόπο να τους διαβάσουν, κυβέρνηση που δηλώνει σε ένα και το αυτό νομοσχέδιο ταυτόχρονα, υπέρ, κατά, παρών, απών, λίγο υπέρ, λίγο κατά, έτσι κι΄έτσι, ένας ακόμα και φύγαμε και ας λένε οι Λαφαζάνηδες ότι πρόκειται περί τσίρκου, πότε είδατε εσείς τσίρκο με τέτοια χάλια;

Ασθενοφόρα να έρχονται σε σαρανταπέντε λεπτά, κι΄αν έρθουν, συμμορίες να λυμαίνονται με το πάσο τους την χώρα, μιά Δικαιοσύνη με ειδικές ανάγκες που παίζει με το σύστημα κουτσό (και τυφλό, και μουγγό και ότι άλλο εκτός της αλήθειας θέλετε) και ένας λαός που έχει παρατήσει την ζωή του στην διάθεση των παπατζήδων.

Ελπίδα; Άνοιξε μιά φυλλάδα, έστω μιά σοβαρή εφημερίδα της επιλογής σου και βρες ένα ψιγματάκι της! Μιά τοσοδούλα είδηση που σου δίνει λίγη αισιοδοξία και κουράγιο. Η καθημερινή επικαιρότητα βολοδέρνει ανάμεσα στην αναγκαία και μη αναγκαία λιτότητα, στην εξαθλίωση για το "καλό μας" ή στην εξαθλίωση για το καλό των "άλλων", Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα.


Ελπίδα; Άνοιξε κουβέντα ή αφουγκράσου τους γύρω σου, να δεις τι εννοεί όταν μιλάει για ελπίδα, αυτός που εγώ (και όχι μόνο) ονομάζω κατ΄ευφημισμό "μαλάκα". Τριάντα τοις εκατό τόχουν μεράκι να ψηφίσουν πάλι τα σαπάκια της νουδού, δυό χρόνια πασόκ ήτανε βλέπετε αρκετά γιά να "ξεχάσει" ο μαλάκας γιατί τους γύρισε το 2009 την πλάτη του. Και σαν να μην έφτανε από μόνη της για την συνταγή της σωτηρίας αυτή η "σοφία", εφεύρε ο "μαλάκας" και ένα άλλο...απαραίτητο συστατικό: Το...αλατάκι που δίνει τόση νοστιμιά και ακούει στο εξωτικό ονοματάκι, Φωτάκης Κουβέλης!


Πρώτο κόμμα στις δημοσκοπίσεις η νέα δημοκρατία και δεύτερος ο Κουβέλης! Να πως θέλει να αντιμετωπίσει η κοινωνία μας τον πανίσχυρο εχθρό της: Με τον γίγαντα Σαμαρά και τον ημίθεο Κουβέλη!


Ελπίδα; Μόνο η πείνα! Γιατί όσο τα ψευτοβγάζει πέρα ο μαλάκας, βρίσκει πάντα τρόπους να αρνείται να ανοίξει τα γκαβά του για να παραμένει μαλάκας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου