12/2/12

Κάποτε βγάζανε διαγγέλματα τα τανκς. Σήμερα βγάζουν τα...γκισέ!

http://www.asxetos.gr/portals/0/images/articles/intro/xounta.jpg

Κάποτε βγάζανε διαγγέλματα τα τανκς. Σήμερα βγάζουν τα...γκισέ!


Ο Λ.Παπαδήμος απήυθυνε χθες διάγγελμα προς τον λαό! Ποιός; Ναι, ο Λ.Παπαδήμος! Πρωθυπουργός λέει, έχει το δικαίωμα να μιλάει στον λαό. Και επειδή το έχει και ο Λ.Παπαδήμος, φώναξε τα κανάλια και έγινε το "έλα να δεις, μιλάει η Βρυξέλλα".

Δεν θα ασχοληθώ με το περιεχόμενο της σακούλας των σκουπιδιών (ούτε με ένα βρωμερό ψαροκέφαλο, ούτε με ένα χεσμένο πάμπερς από αυτά που είχε μέσα) που άδειασε στην μάπα του λαού ο Λ.Παπαδήμος. Άλλο ζόρι ζμπρώχνω τώρα, αφού βαρέθηκα πιά να το τραβάω πίσω μου: Ποιός είσαι ρε συ κύριε Παπαδήμο;

Μιά στιγμή ρε κύριε Παπαδήμο! Ξεραινόμαστε εμείς οι δύο; Παίξαμε σφαλιάρες στον στρατό, μούδωσες ποτέ δανεικά, είμαστε γειτονάκια, συγγενείς, φίλοι ή σε έβαλα εγώ ποτέ νομικό μου εκπρόσωπο και σου έκανα εξουσιοδότηση να χειριστείς εν λευκώ την ζωή μου; Ρε άει στον διάολο τότε, κόπανε!

Άσε τα "μη βρίζεις" και απάντα μου: Τι δουλειά έχεις εσύ στη ζωή μου; Μήπως είσαι κόμμα και σε ψήφισαν; Γιατί έτσι μόνο βγαίνουν οι πρωθυπουργοί, λένε. Βγαίνει ένας αρχιμαλάκας και τάζει ξέρω γω ανθεκτικότερα προφυλακτικά στον λαό: Ψήφα με λαέ της Ροδίτσας, λαέ του Παγκρατίου Λαμίας και θα σου δώσω καπότα πολλαπλών χρήσεων, να μη σκάει ούτε με γαϊδουρινή...υπομονή, ας πούμε. Και τι να την κάνουμε την καπότα πολλαπλών χρήσεων ρε συ θείο; Ε να μην μπαίνετε σε έξοδα με τις καπότες "μιά κι΄έξω", όταν σας πηδάμε ρε παιδιά!

Ε τους πείθει, δίλημμα το λένε αυτό, ή πήδημα ή πήδημα, κάπως έτσι, τον ψηφάνε οι μαλάκες και βγαίνει νόμιμα ο πηδήχτουλας και πράττει ο άνθρωπος κατά το καυλούν. Αλλά εσύ ρε συ Παπαδήμο; Σε ξέραμε; Μας ήξερες; Είχαμε κάνα νταλαβέρι οι δυό μας; Πως την βλέπεις την φάση εσύ; Βγαίνει ο κάθε Παπανδρέας και τάζει σοσιαλισμό μέχρι τα φινιστρίνια και ότι θα τρέχει το χρήμα από τα μπατζάκια του κάθε ένα μας, και λαμβάνει η Καραμάνλα τον πούλο (άλλο που δεν ήθελε δηλαδή), και θριαμβεύει η πασόκα, και παραμένουν στα πόστα τους όλα τα λαμόγια (δικά μας παιδιά) και ξαφνικά εκεί που πααίναμε για μαλλί να βγαίνουμε ...παπαδημημένοι;

Από, που κι΄ως που πρωθυπουργάντζα ρε Παπαδήμο; Σύμφωνα με ποιά ιδεολογία, με ποιό πολιτικό σύστημα; Τι δουλειά έχεις εσύ, τραπεζίτης του Θεού, στην θέση του πρωθυπουργού; Που το είδες εσύ αυτό γραμμένο, να βγάζει ο λαός την πασόκα του Παπανδρέου και να προκύπτει ΠΑσοκ.ΝΟΥδου. (Κ)ΛΑος με τραπεζίτη στην θέση του πλέει (στο κουπί ο Άδωνις) μέϊκερ; Άει σιχτίρ ρε Λουκά εσύ και ο γρύλλος σου!

Ή βγάζουμε διαγγέλματα όταν αποφασίζουμε και διατάζουμε, Λουκά; Και πως το λένε στα τραπεζιτικά το "άμε στον γέρο τον διάολο" Λουκά; Και από που κι΄ως που "ανέλαβα την ευθύνη και τον κίνδυνο να κάνω ό,τι μου αναλογεί " ρε συ Λουκά; Τι σου αναλογεί εσένανε ρε παλιορουφιάνε Παπαδήμο που δεν αναλογεί στον Μπάμπη που πουλάει ντομάτες στην λαϊκή του Λαυρίου; Και ποιός σου είπε εσένα να αναλάβεις άλλες ευθύνες εκτός από το να σπας τους κουμπαράδες των πιτσιρίκων και να κρατάς την "νόμιμη προμήθεια";

Ποιός είσαι εσύ ρε Παπαδήμο;  Ποιός σου έδωσε εσένανε το δικαίωμα να απευθύνεις διαγγέλματα προς τον λαό ρε δασοκομάντο ; Ποιός σου ζήτησε εσένα να κοιτάς  "...τον ελληνικό λαό στα μάτια..."; Ε άντε πηδήξου και φέρε μας και τις εισπράξεις, Παπαδήμο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου