6/2/12

Νέο μοντελλάκι το πασόκ: Plan A: Μας δανείζουν Plan B: Μας χρεωκοπούν

http://lh6.ggpht.com/_0JBPMk9m18I/TGJUioBledI/AAAAAAAAAtA/wKaxbgcwHgM/%CE%9F%20%CE%A0%CE%B1%CF%80%CE%B1%CF%84%CE%B6%CE%AE%CF%82.jpg



Πιστός ο ύστατος της σκατόφαρας των Παπανδρέων στην πάγια παπατζήδικη πολιτική του παπαροδιλήμματος "ή πράσινο ή σκοτάδι"! Η νέα κρεασιόν που στόκαρε εγγράφως προς τον εγκάθετο πρωθυπουργό της Βρυξέλλας, Λουκά Παπατράπεζα, περιέχει μιά νέα παραλλαγή του αείμνηστου "ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε" (το οποίο ψόφησε προ πολλού σε "ή βουλιάζουμε ή βουλιάζουμε) το Plan A: Μας δανείζουν Plan B: Μας χρεωκοπούν.

Η θλιβερή αυτή μπανανόφλουδα (Παπανδρέου) που πάτησε λόγω κεκτημένης ηλιθιότητας γιά άλλη μια φορά (την λεγόμενη τρίτη και φαρμακερή) ο γίγας λαός επιμένει -παρόλες τις καταστροφές που προκάλεσε σε κράτος και κοινωνία- να παραμένει στο προσκήνιο της πολιτικής και να προκαλεί.

Αφού δεν λέει ο Μέγας Μαλάκας να τραβήξει το καζανάκι και να τον/τους ξαποστείλει εκεί που πρέπει, στην δικομματική χαβούζα, κυκλοφοράει ο απίστευτος αυτός αϊκιουκτόνος ελεύθερος κι΄ωραίος και μας προσβάλει χωρίς έλεος την νοημοσύνη.

Η επιστολή δεν αξίζει φυσικά ούτε το χαρτί που είναι τυπωμένη, ένα συνοθύλευμα νεοφιλελεύθερων μπουρμπουλήθρων και αόριστων αερολογιών είναι. Όλα τα λεφτά και το πραγματικό μήνυμα που στέλνει το κωλόχαρτο η παρακάτω πρόταση:


"...Απέναντι στην εμμονή τους (των κοιν. εταίρων. Βραχόκηπος) για μισθολογικές και οριζόντιες προσαρμογές αντιπρότεινα να δεσμευτούμε, κράτος, κόμματα και κοινωνικοί εταίροι, σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων σε όλα τα ζητήματα (μη-μισθολογικά) που βελτιώνουν την ανταγωνιστικότητα και προστατεύουν – στο μέτρο του δυνατού – τον μισθό του εργαζομένου..."

 Στο μέτρο του δυνατού! Αυτό είναι το πασόκ, αυτός ο ηγέτης του! Προστασία του μισθού των εργαζόμενων ΣΤΟ ΜΕΤΡΟ ΤΟΥ ΔΥΝΑΤΟΥ! Όσο γίνεται ρε παιδιά! Θα προσπαθήσουμε, θα κάνουμε ότι μπορούμε, θα παλαίψουμε, θα αγωνιστούμε, θα δώσουμε ρέστα, θα χύσουμε αίμα, αλλά δεν είμαστε μάγοι ή Θεοί, αν φτάσει ο κόμπος στο χτένι, άνθρωποι είμαστε, θα λυγίσουμε! Και λέγοντας "στο μέτρο του δυνατού" δεν λέμε τίποτα κουφό, το έχουμε ξαναπεί πριν από δυό χρόνια με άλλες λέξεις: Λεφτά υπάρχουν. Στο μέτρο του δυνατού πάντα! Υπάρχουν, αλλά κάποτε τελειώνουν. Τι να κάνουμε; Έτσι είναι η ρουφιάνα η ζωή!

Το τραγικό στην περίπτωση Παπανδρέου, στην περίπτωση πασόκ και νουδού, είναι ότι μόνο ένας μπορεί να μας απαλλάξει προσεχώς από την καταστροφική παρουσία τους: Όχι, δυστυχώς δεν είναι ο πολιτικός τους αντίπαλος, η Αριστερά. Αυτό δείχνουν τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων, αυτή είναι η βούληση της πλειοψηφίας του λαού. * Δυστυχώς αυτός που μπορεί να τους στείλει επιτέλους στα αζήτητα της πολιτικής είναι αυτός ο ίδιος (ο μαλάκας) που τους έφερε στην εξουσία.



* Η Αριστερά αυτή την στιγμή ή δεν μπορεί ή δεν θέλει. Ή θέλει αλλά δεν μπορεί. Ή μπορεί αλλά δεν θέλει. Ή δεν θέλει να μπορεί. Ή δεν μπορεί να θέλει. Ή θέλει αλλά δεν ξέρει αν μπορεί. Ή θα μπορούσε αν..... Ή θα ήθελε αν.... Ή αν το ήθελε ο λαός θα μπορούσε.

Μα είναι δυνατόν να λένε όλοι (κατ΄ιδίαν) "μπορούμε να κάνουμε περισσότερα", αλλά τελικά να κάνουμε μόνο ότι κάναμε πάντα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου