5/12/14

Τα πήρε στο κρανίο για τα μάρμαρα ο Σαμαράς!



Πω πω βαγγελίστρα μου! Ποιός είδε τον Σαμαρά και δεν φοβήθηκε! Τούρκος έγινε όταν άκουσε την είδηση περί δανεισμού γλυπτών του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο στο ρωσικό μουσείο Ερμιτάζ. Να φανταστείτε, εκείνη την ώρα είχε συνάντηση με τον Νταβούτογλου και άρχισε ξαφνικά να του μιλάει στα τούρκικα χωρίς την βοήθεια του διερμηνέα. Μιλάμε γιά άπταιστα τούρκικα, άνευ ακσάν. Τόσο Τούρκος.

Τι, λέει. Δανείσανε τα Ελγίνεια στους Ρώσους; Κάνανε τέτοιο πράμα, γαμώ το κεφάλι μου μαλάκα; Θα τους σκίσω ρε! Θα βάλω τον Πρετεντέρη να τους τα χώσει χύμα ρε. Θα στείλω τον Μπαλτάκο, που είναι εξπέρ στις ρίζες, να τους ξεριζώσει ρε. Κουφάλες να πάτε να δανείσετε τα Μάρμαρα λίγο πριν φανεί φως στην άλλη άκρη του τούνελ! Πίσω ρε! (Εδώ δεν ξεκαθάρισε τι εννοούσε. Ορισμένοι ακροατές το παρεξήγησαν και στήθηκαν στην γνωστή και ως σαξές στόρυ στάση στα τέσσερα). Ρε άτιμοι, εμείς δεν δανείζουμε τον πολιτισμό μας ρε. Ούτε τον τεμμαχίζουμε, ούτε τον πουλάμε, πολύ μάλλον ξεπουλάμε, ούτε τον δανείζουμε, ούτε τον παραχωρούμε ρε.

Ο Νταβούτογλου, γάτα ο Τούρκος,  είχε ανοίξει έναν χάρτη της τουρκικής ΑΟΖ (από Μαύρη Θάλασσα μέχρι τα Στενά του Γιβραλτάρ) και έκανε δήθεν ότι διάβαζε, να περάσει η ώρα. Στην πραγματικότητα όμως έκοβε -ως είθισται στις διπλωματικές επισκέψεις- τα κόζια. Και φαίνεται να τα έκοβε μιά χαρά, αν κρίνουμε από το πλατύ, γεμάτο νόημα χαμόγελό του.  Αν ήταν κακός άνθρωπος, θα μπορούσε και να χλεύαζε: Σιγά το καλσόν ρε Σαμαρά. Εδώ ξεπουλήσατε την ζωή τριών γενεών και δεν αφήσατε πέτρα πάνω στην πέτρα και κάνεις έτσι γιά ένα παλιομάρμαρο;

Λέμε τώρα. Ευτυχώς όμως που ο Νταβούτογλου είναι κύριος και δεν μπαίνει σε τέτοιες σκέψεις. Γιατί -που ξέρεις- αν έμπαινε σε τέτοιες σκέψεις, μπορεί να προέκυπτε και κάνα θέμα δανεισμού της...Θράκης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου