20/6/11

Ευρωπαϊκή Ένωση: Ψόφα Ελλάδα, ψόφα!

http://asset.soup.io/asset/0643/3692_5e6d.jpeg


Η ΕΕ δεν χρειάστηκε και πολύ χρόνο για να απαντήσει στην ερώτηση: Να ψοφήσει η Ελλάδα ή να συναχωθούν λιγάκι οι δανειστές; Μονόδρομος για τους εταίρους λυκόφιλους η καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, μονόδρομος η λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, μονόδρομος η εξαθλίωση του λαού. Ποτέ άλλοτε δεν έγινε σμπαράλια τόσο απροκάλυπτα η εθνική οικονομία ενός κράτους, ποτέ άλλοτε δεν επιβλήθηκαν τόσο καταστροφικά μέτρα κατά μιάς ολόκληρης κοινωνίας.

Φυσικά τα περί δημοσιονομικής προσαρμογής, ανταγωνιστικότητας και γενικού οικονομικού νοικοκυρέματος είναι για τους ευκολόπιστους και αγαθούς. Ουδεμία σχέση έχει το καθολικό τσεκούρεμα και η λεηλασία χωρίς σύνορα με την οικονομολογία ή έστω με τις βασικές αρχές του καπιταλισμού! Στην περίπτωση της χώρας μας εκμεταλλεύεται ένα θηρίο που έχει χάσει τον έλεγχο την περίπτωση, κατασπαράζοντας τα πάντα που βρίσκει στο διάβα του!

Στο πασόκ έλαχε ο ρόλος του Δούρειου Ίππου, του Δούρειου ψοφιμιού καλύτερα. Και λέω έλαχε, γιατί θα μπορούσε να ήταν και η νδ. Απλή σύμπτωση ότι ο αγιογδύτης σήμερα φοράει πράσινο και όχι γαλάζιο πουκάμισο...


Χαρακτηριστικό της ανεξέλεγκτης λεηλασίας της χώρας η ανάλυση της χθεσινής έκτακτης συνόδου του Λουξεμβούργου από το πρώτο κρατικό γερμανικό κανάλι: Απίστευτες πιέσεις της Ε.Ε για υπερψήφιση των νέων μέτρων αγνοώντας τις μαζικές αντιρρήσεις της κοινωνίας!
Έτσι αντιλαμβάνονται οι - κατά τα άλλα υπέρμαχοι των ανθρωπίνων δικαιωμάτων - αξιαγάπητοι εταίροι μας τον όρο Δημοκρατία και άλλες φαντασμαγορικές σαπουνόφουσκες.

Αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση τελευταία είναι η διαρκής αναφορά ξένων ΜΜΕ σε μιά πιθανή εμφύλια σύρραξη, αν ο κορμός της κοινωνικής συνοχής εξακολουθήσει να είναι στόχος νέων εμπρηστικών μέτρων λιτότητας.

Λέτε να το ρισκάρουν; Δεν χωράει καμμία αμφιβολία ότι θα το ρισκάρουν! Το απόδειξαν και έμπρακτα, ότι η περίπτωση της Ελλάδας δεν είναι ένα απλό ατύχημα του συστήματος, αλλά καλκουλαρισμένο ρίσκο, με την χθεσινή απόφαση δημιουργίας νέας ομπρέλλας "προστασίας" ύψους 500 δις. Μετά το χρήμα της αρκούδας που μετακίνησαν από την τσέπη του φορολογούμενου στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών κατά την διάρκεια του σκασίματος της τραπεζοπιστωτικής σαπουνόφουσκας στις ΗΠΑ, μετά τα 750 δις της πρώτης ομπρέλλας προστασίας και τα δις της ντροπής με αποδέκτες Ελλάδα, Πορτογαλία και Ιρλανδία η φάση κατηφορίζει για τα καλά και δεν έχει σταματημό.

Το σύστημα πολιτικοοικονομικής καφρίλας που στηρίζεται στην ιδεολογία της άκρατης ελευθερίας των αγορών αυτοαπελευθερώθηκε και από τα τελευταία οποιαδήποτε δεσμά του και ρημάζει ανεξέλεγκτα τον πλανήτη. Ένα από τα επόμενα θύματά του θα είναι και το ίδιο το σύστημα.

Θα χυθεί αίμα; αναρωτιούνται οικονομικοί αναλυτές, κοινωνιολόγοι, ιστορικοί και πολιτικοί.
Η απάντηση που δίνουν οι περισσότεροι θα επιστρέψει σίγουρα σαν εφιάλτης στα όνειρα των μελών της κυβέρνησης και της κοινοβουλευτικής συμμορίας του πασόκ.

Όνειρα γλυκά λοιπόν...

2 σχόλια:

  1. H ιστορία αγαπητέ Βραχόκηπε γίνεται με ανυπακουή και με επαναστάσεις...όταν κυβερνήσεις και εξουσιαστές προσπαθούν με κάθε τρόπο και με πάση θυσία να πάνε ΚΟΝΤΡΑ στην λαική βούληση του συνόλου του πληθυσμού τότε αποτυγχάνουν
    Η βρώμικη Ε.Ε μια ζωή καταδυνάστευε τον Ελληνικό λαό ακόμα και την εποχή που έδινε συνέχεια τα πακετά στήριξης τα λεγόμενα πακέτα Ντελόρ με σκοπό να ενισχύσει την διαφθορά αλλά και την διαπλοκή σε ένα μεγάλο κομμάτι της Ελλάδος.
    ΠΑ.ΣΟΚ και ΝΔ άρπαξαν αυτοί την ευκαιρία και μας έφεραν ως εκεί...βέβαια ευθύνη έχει και μια μερίδα της Αριστεράς που στήριξε το Ευρωπαικό δρόμο(βλέπε ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ σήμερα λέγονται δημοκρατική αριστερά).
    Χρειάζεται επαναγρύπνση πλέον και ο λαός μπορεί να δώσει την απάντηση του

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι επαγρύπνηση που μας τελείωσαν; Τώρα είναι θέμα εξέγερσης και μόνο, αλλά δεν υποφέρει ακόμα "αρκετά" ο κόσμος για να το υιοθετήσει ...ιδεολογικά! Ακόμα αυτοπαροπλίζεται η κοινωνική αντίσταση πίσω από την ερώτηση "και τι γίνεται μετά;". Αυτό εκμεταλλεύεται τρόϊκα και πασόκ και συνεχίζουν την λεηλασία. Δεν έχω απολύτως κανέναν οίκτο με το σύνολο της κοινωνίας που επιτρέπει το γδάρσιμό της. Κάθε λαός είναι άξιος της τύχης του! Γιατί όλοι έχουν στο χέρι τους το υπερόπλο της μαζικής εξέγερσης. Ας το χρησιμοποιήσουν, αν δεν γουστάρουν λιτότητα, φτώχεια και ανυποληψία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή