13/2/12

Χθες στην Βουλή: Το κύκνειο άσμα του δικομματισμού

http://kartesios.com/wp-content/uploads/2012/02/VAGENA-PORTRAIT777.jpg

Άννα Βαγενά: Δύο ώρες βουλευτής. Πόση βουλευτική σύνταξη πρόκειται να πάρει;

Πέρασε όπως αναμενότανε και το δεύτερο μνημόνιο! Νίκη της ακρίδας και πάλι, αλλά Πύρρειος Νίκη, η Βουλή γέμισε πούπουλα!

Τι έγινε χθες; Τίποτα που δεν γνωρίζαμε ήδη: Το πολιτικό σύστημα που δημιούργησε την κρίση και τώρα καλείται να μανατζάρει τις συνέπειές της και να μας...σώσει από αυτήν, είναι πνευματικά και σωματικά νεκρό!

Η ομάδα των λεχριτών που υπερψήφισαν τον νέο ιεροεξεταστικό μηχανισμό του μνημονίου νούμερο δύο είναι σαφώς μικρότερη από την αρχική ομάδα του πασόκ που πέρασε το πρώτο μνημόνιο και αυτής της νέας δημοκρατίας που καμωνόταν ότι δεν το ήθελε ούτε με σφαίρες.

Σκηνές απείρου κάλλους στις τάξεις των τριών κομμάτων που στήριζαν και στελέχωναν την ΠΑ.ΝΟΥ(Κ)ΛΑ*,  την κυβέρνηση της Βρυξέλλας. Η χαβούζα του πασόκ; Παιδική χαρά:

Θα ψηφίσουμε, δεν θα ψηφίσουμε, θα ψηφίσουμε μερικά, άλλα όχι, θα ψηφίσουμε τα περισσότερα, ή τα λιγότερα, θα πούμε ναι, θα φωνάξουμε όχι, ή  ίσως, ή μπορεί, ή θα δούμε, ή και ναι και όχι, πάμε στην Καντίνα να δούμε την Πανάθα κόντρα στην Ξάνθη, δεν θα ψηφίσετε ναι; καθήστε καλά ρε συντρόφια, ζήτω ο πρόεδρος, ζήτω ο επόμενος πρόεδρος, θέλω κι΄εγώ να γίνω πρόεδρος, και εκεί που είχαν αγκαλιαστεί και φιλιόντουσαν δυο καρακάξες του κινήματος επειδή η μία είχε γενέθλια (έλεγε 35 αλλά ήτανε σαρανταφεύγα), τις έβλεπες ξαφνικά να πλακώνονται με τις τσάντες και να ξεμαλλιάζονται!

22 ακόμα απώλειες το κόμμα της παπανδρεϊκής ντροπής, μείνανε μόνο 130! Περίπατο η άνετη αρχική κυβερνητική πλειοψηφία, να γιατί επέμενε και απαιτούσε τόσο έντονα η Βρυξέλλα πολυκομματική κυβέρνηση συνεργασίας πριν λίγες εβδομάδες. Η δε περίπτωση της Αρσαίνενας, της πατσαβούρας της τρόϊκας και νυν...αντιμνημονιακής Λούκας Κατσέλη τα σπάει κανονικά: Μιά μέσα, μιά έξω, μιά πάλι μέσα και τελικά πάλι έξω δείχνει καθαρότητα πολιτικής γραμμής και απόλυτη πολιτική σοβαρότητα.

Οι βουλευτές του πασόκ τάχουν χαμένα: Κάθονται δύο στον διάδρομο και τηράνε μιά μύγα που κάνει κάτι εντυπωσιακά λούπινγκ και εκεί ακριβώς εμφανίζεται η Κατσέλη. Η Λούκα ρε συ Μάκη, ψιθυρίζει ο ένας λελές στον άλλο. Να της χώσω της πατσαβούρας που ψήφισε όχι στο μνημόνιο και την πέταξε ο αρχηγός έξω από το κόμμα, μία στην μάπα; Κάτσε καλά ρε Μηνά, στο επόμενο μνημόνιο ψήφισε πάλι ναι και την ξανάβαλαν στο κόμμα, τον συγκρατεί ο άλλος. Τελικά της κάνανε την πρόταση να εμφανίζεται στην Βουλή ντυμένη στα πράσινα όταν ψηφίζει στο πνεύμα του πασόκ και στα μπλε όταν κάνει του κεφαλιού της, να ξέρει ο κόσμος τι του γίνεται.

Παγκόσμιο ρεκόρ και η Άννα Βαγενά που αντικατάστησε την Πέμη Ζούνη που την κοπάνησε προχθές γιά άλλες παραστάσεις. Μπήκε η συμπαθής Άννα, ψήφισε όχι σε όλα και απήλθε (διεγράφη). Η πιό σύντομη βουλευτική θητεία όλων των εποχών! Γλύτωσε και τα κεράσματα για την είσοδό της στην ΚΟ του πασόκ η γυναίκα. Για γέλια...

Στην νέα δημοκρατία που δεν γουστάρει τα μνημόνια, ιδίως τα πρώτα, αλλά τελικά βάζει νεράκι στο κρασί της και στηρίζει τα δεύτερα όταν αυτό κρίνεται από την Βρυξέλλα σωτήριο για την πατρίδα και γενικά αρέσκεται σε δύο αντιπολιτευτικές πολιτικές που πλαισιώνουν μιά συμπολιτευτική, πεντακάθαρη γραμμή δηλαδή, την κοπάνησαν 21! Αν δεν μεσολαβήσουν εκλογές μέχρι τον Ιούνιο που θα έρθει η επόμενη ψηφοφορία στην Βουλή, μπορεί να μην φτιάχνουν καρέ ούτε για παρτίδα μπουρλότου!


Στον στόκ.ο.ς την κάνανε προς άγνωστον κατεύθυνσην δύο από τα πιό βασικά στελέχη της ομάδας, ο άχειλος Βορίδης και ο υστερικός μισής μερίδας πλασιέ βιβλίων Άδωνης.

Πασόκ, νουδού και λά.ο.ς στα πρόθυρα της διάλυσης! Η πίεση των δυνάμεων του λαού που αντιστέκονται στην μνημονιακή βαρβαρότητα και αγωνίζονται για ένα ανθρώπινο μέλλον φέρνει σιγά σιγά καρπούς.

Λίγο ακόμα παιδιά και τους φάγαμε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου